Over Charlie’s Travels

Charlie’s Travels is een off the beaten track reisbureau, gevestigd in Nairobi, Kampala en Kaapstad. Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden. Samen met een enthousiast team van reislustige Afrika-lovers maakt Charlie het echte Afrika ook voor jou toegankelijk.

Wij ontwikkelen onze eigen avonturen. Bij ons geen middle man! Charlie reist al sinds 2014 door Afrika en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – ontwikkelt hij samen met inventieve bewoners nieuwe reizen, routes en experiences. Daarnaast zijn we ‘on the ground‘, werken we daardoor goed samen met lokale partners en kunnen we unieke experiences aanbieden.

Charlie’s Travels is het enige Nederlandse reisbureau dat gevestigd is in Kenia – ons internationale team werkt in onze jungle-villa in Nairobi, Kampala of Kaapstad. Doordat we on the ground zijn, beschikken we over eindeloos veel eerstehands Afrika-kennis om de klant mee op weg te helpen. Daarnaast zijn wij consument van ons eigen product en wordt een work-travel-lifestyle gestimuleerd, waarbij we het continent kunnen ontdekken!

Teams van Charlie’s Travels

Wanneer een klant meer informatie wil over een bepaald land wordt hij of zij gekoppeld aan een van onze Travel Designers. Zij zijn gespecialiseerd in Oost- en/of Zuid-Afrika en gaan samen met de reiziger kijken naar de ideale reis.

Onze operations-angels zijn voornamelijk afkomstig uit het betreffende land (Kenia, Oeganda, Zuid-Afrika, etc.), kennen het land als hun broekzak en spreken lokale talen. Zij werken nauw samen met de Travel Designers en zorgen dat alles wordt geboekt en de reis op rolletjes verloopt.

Het ‘Growth’ team bestaat uit een groep enthousiaste marketeers, social media experts en creatieve content creators die samen bepalen hoe Charlie’s Travels zich aan de wereld toont. Het doel van dit team is om met zoveel mogelijk mooie content en verhalen, reizigers kennis te laten maken met Charlie’s Travels.

Er zijn nog veel meer manieren waarop onze Angels een belangrijke rol spelen binnen het bedrijf. Zo heb je het finance team dat ervoor zorgt dat we niet bankroet gaan, HR management, freelancers, partners met wie wij samen reizen opzetten, en last but not least onze onmisbare kok, housekeeper en askari’s (bewakers!)

Onze headquarters staan in Nairobi, vanuit hier wonen en werken de grootste teams. Daarnaast hebben wij kleinere kantoren in Kampala (Oeganda) en Kaapstad (Zuid-Afrika) waar samengestelde teams hun handen ineen slaan. Ook werken er Angels vanuit Tanzania, Ethiopië en Nederland.

Vragen over duurzaamheid

Doordat wij direct samenwerken met bij het grote publiek nog onbekende gemeenschappen in Oost-Afrika kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van deze regio’s door business-deals op een andere manier te sluiten. We zijn ‘on the ground’ en deze unieke positie benutten we door de mensen met wie we werken -chauffeurs, hosteleigenaars of gidsen bijvoorbeeld- te helpen een onafhankelijke en duurzame business op te zetten. We letten erop dat het geld bij de juiste mensen terecht komt en niet in verkeerde (soms buitenlandse) zakken eindigt. Bovendien streven we ernaar om op onze kantoren zoveel mogelijk Afrikanen aan te nemen. Zij kennen hun land en de regio uiteraard het best, zodat we nieuwe off the beaten track ervaringen aan kunnen blijven bieden.

Periodes van droogte duren in (Oost-)Afrika steeds langer en zijn intensiever. Tegelijkertijd was 2018 het natste jaar ooit. De droogte zorgt voor landbouw- en grondstoffenverlies, maar ook de regen spoelt enorm veel weg. Door deze weerextremen komen veel mensen in de problemen. Bij Charlie’s Travels proberen we de voetafdruk van ons vervoer, accommodaties en consumptie te verminderen.
Natuur en wildlife zijn misschien wel de meest waardevolle bezittingen van deze regio. Een groot onderdeel hiervan is dat we de uitstoot van onze reizigers compenseren met één van onze lokale partnerprojecten. Ook stimuleren we bezoeken aan conservancies waar meer aandacht wordt besteed aan flora en fauna dan in wildparken. Bovendien analyseren we de voetafdruk van accommodaties, zodat we kunnen kiezen voor accommodaties die ecologisch verantwoord te werk gaan. Ons doel is om zero footprint reizen aan te gaan bieden.

Bij Charlie’s Travels willen we met onze reizen een positieve impact maken op de omgeving. Daar werken we zelf heel hard voor, maar de klant kan ook een steentje bijdragen! Simpelweg door goed in te lezen over het land waar naartoe gereisd wordt en hoe je je daar het beste kunt gedragen. Wij hebben het makkelijk gemaakt en alle gedragsrichtlijnen op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit document!

Twijfel niet om contact met ons op te nemen!

Vragen over werken bij Charlie’s Travels

Check hier of we een vacature hebben die bij jou past. De instructies en verdere informatie staat in de vacature!

Je kunt altijd een open sollicitatie sturen. De Afrikaanse sky heeft geen limiet en wij groeien ondertussen lekker door. Dus stuur een knallend bericht naar [email protected] waarin je jezelf verkoopt (steer away from de sollicitatie cliches: “geachte” en “met vriendelijke groet”). Je komt terecht in onze database en wie weet sta jij over een maand bij ons in de tuin met kokosnoten te jongleren.