• Over ons

    Zodra Charlie voet op het Afrikaanse continent zette werd hij kneiterverliefd: op de mensen, de ruige landschappen, de geiten, de bonen en de sterren. Hij begon een reisbureautje om andere globetrotters mee op ontdekkingsreis te nemen, ver van de ‘door-toeristen-plat-gestampte’-paden. Inmiddels vliegt Charlie’s Travels gestaag door op de vleugels van zijn Angels: een team van gepassioneerde Afrika-liefhebbers, die met een grote dosis kennis, ervaring en wijsheid paraat staan om je de meest inspirerende verhalen te vertellen en samen met jou je Afrikaanse droom waar te maken.

    De weg naar nu

Daarom met Charlie’s Travels naar Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika en beschikt daardoor over veel eerstehands kennis en ervaring.

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

WAAROM EEN AVONTUURLIJKE REIS MET CHARLIE’S TRAVELS?

Afrika is divers en heeft zoveel te bieden, toch is toerisme extreem traditioneel en standaard. Voor je het weet beland je in een fantasieloze safari-lodge-strand reis. Mooi, maar wij vinden dat het beter kan! Charlie’s Travels is een off the beaten track reisbureau, gevestigd in Nairobi, Kenia. Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden. Samen met een enthousiast team van reislustige Afrika-lovers maakt Charlie het echte Afrika ook voor jou toegankelijk. 

Wij ontwikkelen onze eigen routes en avonturen

Bij ons geen middle man! Charlie reist al sinds 2014 door Afrika en overal waar hij komt – van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan – ontwikkelt hij samen met inventieve bewoners nieuwe reizen, routes en experiences.

We zijn on the ground

Charlie’s Travels is het enige Nederlandse reisbureau dat gevestigd is in Kenia – ons internationale team woont en werkt in onze jungle-villa in Nairobi. Doordat we on the ground zijn, beschikken we over eindeloos veel eerstehands Afrika-kennis. Bovendien betekent dit dat ons team 24/7 voor je klaar staat als jij hier off the beaten track gaat!

Elke reis is een co-creatie

Wij huiveren bij het woord pakketreis. Elke trip is een co-creatie: jouw wensen plus onze Afrika kennis. Zie ons niet als een reisbureau, maar als de facilitator van jouw avontuur! Alles is mogelijk: just give us a try 😉

Wij nemen onze verantwoordelijkheid

Charlie’s Travels kiest ervoor om zoveel mogelijk te werken met lokale partners. Zo hopen we de verdiensten van toerisme verder te doen reiken. Meer over onze manier van werken lees je hier. Zaken doen in grote delen van Afrika, moet eerlijker, nog te vaak verdwijnen verdiensten naar het buitenland of wordt de opbrengst niet eerlijk verdeeld.

WIE IS NOU DIE CHARLIE?

Keurig geschoren en met een kort kapseltje arriveerde ik in 2014 in Kenia om te beginnen aan een stage. Het kleine Kisumu, een gezellig Afrikaans stadje aan Lake Victoria, werd mijn nieuwe thuis. Al snel kwam ik erachter dat finance niet echt ‘my cup of tea was’. Tot mijn moeders verdriet kocht ik een 125cc motor en trotseerde ik de Afrikaanse gronden. Dit wilde ik gaan doen: het echte Afrika ontdekken!

Ik begon zelfgemaakte flyers uit te delen aan expats, voor ‘off the beaten track’ reizen in m’n nieuwe thuisland Kenia. Mijn unique selling point: bij mijn reizen vermeed ik het drukke toeristencircus en de platgelopen paden! Met ‘Charlie’s Travels’ kun je off the beaten track.Reizend door Kenia, allerlei vette gasten ontmoeten in uithoeken waar nauwelijks een mzungu me voor was gegaan; die avonturen moest ik delen met andere pioniers. En wat bleek: mensen werden hier net zo wild van als ik! Mijn business sense groeide net zo snel als mijn haar en mijn passie voor reizen.

Anno 2018 is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door heel Oost-Afrika! Samen met een professioneel internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij, vanuit onze jungle villa in Nairobi, unieke reizen over het hele Afrikaanse continent! Zelf zit ik niet meer zo veel op kantoor maar trek ik heel Afrika door om nieuwe reizen te ontwikkelen. Mijn avonturen zijn te volgen via:

DE JUNGLE VILLA IN NAIROBI

Ik reed de oprit op en zag dit blauw witte post-koloniale paleis opdoemen vanuit een grote (1,5 hectare), groene, geurende tuin. It was love at first sight! Dit is onze oase in een hete, hectische stad. Alle Charlie’s Angels wonen en werken hier. Tijdens kantooruren een broeierig, creatief bolwerk van laptops en hiking gear; ‘s avonds een gezellig BBQ mecca met ijskoude drankjes.

Anders dan andere reisbureaus hebben wij ervoor gekozen vanuit Afrika te opereren. Zo kunnen we onze reizen constant blijven vernieuwen, nieuwe ontdekkingen doen en staan stand-by voor last minute requests. En Kenia is freaking AWESOME om te wonen natuurlijk. Mi casa es su casa: of je nu aan een epische lustrumreis begint, familiereis of een avontuurlijke vakantie inzet met je geliefde: wees welkom in ons paleis!

Duurzaam op reis!

Hoe zorg je ervoor dat je reis niet schadelijk is voor het milieu? Het meest logische antwoord: niet op reis gaan. Maar wat moet je doen als je toch wel wat van de wereld wil zien? Compenseren voor je reis!

5

jaar geleden is Charlie’s Travels geboren

2,5

jaar geleden kwamen Charlie’s eerste Angels aanfladderen

7

verschillende landen, is vanuit waar Charlie’s Angels werken

2277

reizigers hebben wij geholpen met het ontdekken van Afrika

1012

vliegreizen aan CO2 hebben wij gecompenseerd!

Wat reizigers over ons zeggen

ZO GAAN WIJ TE WERK

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!