Blijf ons volgen, ook zonder Facebook!

Na het Facebook-schandaal rondom het Britse bedrijf Cambridge Analytica riep Arjen Lubach op om te stoppen met Facebook! Prima plan, al blijven wij nog even hangen. Al was het maar omdat er veel Facebook’ers zijn die onze blogs en vlogs alleen via dit sociale medium te zien krijgen!

Maar hoe verwijder je jouw Facebook-account en hoe zorg je er dan voor dat je de vlogs van Charlie toch kunt blijven zien? Dat lees je in de onderstaande handleiding.

Stap 1: Zo verwijder je je Facebook-account

Sawa, lekker doen! Dat betekent alleen wel dat je onze pagina daar niet meer zult volgen. Niet getreurd tho: je kunt ons ook volgen op Twitter, Instagram en YouTube. Dat Instagram ook van Facebook is en YouTube bij Google hoort, zeggen we er voor het gemak maar even niet bij. Als je zeker weet dat je jouw Facebook-profiel wil verwijderen, doorloop je de volgende stappen:

  • Surf naar Facebook. Ga naar ‘Mijn account verwijderen’ en klik op ‘Mijn account verwijderen’. Oké, je profiel is nu offline, maar je gegevens staan nog negentig dagen op de servers van Facebook. Voor als je je bedenkt.
  • Mocht je nog niet zeker weten of je echt van het social medium af wil, om bijvoorbeeld eerst nog even te checken of je gegevens gedeeld zijn met Cambridge Analytica, dan kun je je account ook deactiveren. Dat werkt als volgt: ga achter je laptop of PC naar FB, klik rechtsboven op ‘Instellingen’, klik op ‘Algemeen’ en ‘Account beheren’ en vervolgens op ‘Je account deactiveren’. Je gegevens blijven nu bewaart op de server van FB, tot je aangeeft dat je je account weer wil activeren.

Stap 2: Oké, Facebook is verwijderd! Wat nu?

Moet je dan altijd zonder de vlogs van Charlie? Neen! Je kunt deze site in de gaten houden, daar gaan we de komende tijd al onze vlogs op zetten! Check bijvoorbeeld deze post met alle vlogs die Charles heeft opgenomen in Zuid-Afrika. Ook komt er op onze Stories & Videos-pagina elke week een nieuwe vlog over Tanzania online.

Stap 3: Maar het kan nog makkelijker, bwana!

Als je je abonneert op ons YouTube-kanaal, hoef je geen enkele video meer te missen. Zorg er dan even voor dat je niet alleen op de ‘Abonneren’-knop drukt, maar dat je ook op het belletje klikt! Die vind je helemaal rechts bovenin op je scherm. Op die manier krijg je een melding als er een nieuwe video online staat. Nice!

Stap 4: You’re all set!

Vanaf nu ga je dan wel Facebook-loos door het leven, maar hoef je nooit meer een video van Charlie’s Travels te missen. We zien je graag terug op onze andere kanalen. Heb je nog vragen? Stel ze via het contactformulier of start een chat!

screenshot charlies volgen